آموزش و تولید محتوای الکترونیکی دروس

دنیای پیرامون ما (فیزیک)

آموزش و تولید محتوای الکترونیکی دروس

دنیای پیرامون ما (فیزیک)

کلیدهای میانبر برای تمام مرورگرها


با توجه به رشد روز افزون اینترنت در میان کاربران کامپیوتر و تبدیل مرورگر به یکی از ابزارهای اصلی برای بسیاری از ما، سرعت عمل در کار با این نرم افزار، می تواند کمک فراوانی به صرفه جویی در وقت باشد. تقریبا تمام مرورگرهای مهم و مطرح امروزی از تعداد زیادی کلیدهای میانبر مشترک پشتیبانی می کنند که این موضوع کار با آنها را سریع تر و آسان تر می سازد.

فرقی ندارد شما از فایرفاکس موزیلا استفاده می کنید، سراغ گوگل کروم رفته اید، به اینترنت اکسپلورر وفادارید یا اینکه دوستدار سافاری اپل و اپرا هستید. در هر صورت این میانبرهای صفحه کلید می توانند برای تان مفید و کاربردی بوده و باعث صرفه جویی در وقت تان شوند.

البته هر مرورگر برخی میانبرهای اختصاصی خودش را هم دارد. اما یادگیری موارد مشترک به شما کمک می کند تا به راحتی میان مرورگرهای مختلف جابجا شده و به آسانی از قابلیت های همه آنها روی کامپیوترهای مختلف بهره ببرید.

پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید، تا به لیستی نسبتا کامل از میانبرهای صفحه کلید و کارکردهای موس در مرورگرها بپردازیم.
تب ها
Ctrl+1-8 : با این کلیدهای میانبر می توانید بین تب های مرورگر جابجا شوید. البته تنها به هشت تب اول از سمت چپ محدود خواهید بود و برای بقیه تب ها کاربردی نخواهد داشت.
Ctrl+9 : بلافاصله به آخرین تب سمت راست در پنجره مرورگر منتقل می شوید.



Ctrl+Tab :
به تب بعدی منتقل می شوید. به عبارت دیگر به تب سمت راست منتقل می شوید. Ctrl+Page Up هم در اغلب مرورگرها، به جز اینترنت اکسپلور، کار مشابهی انجام می دهد.
Ctrl+Shift+Tab : به تب قبلی یا همان تب سمت چپ منتقل می شوید. در اغلب مرورگرها، به جز اینترنت اکسپلورر، کلیدهای Ctrl+Page Down هم چنین کاری را انجام می دهند.



Ctrl+W یا Ctrl+F4 :
بستن تب جاری.
Ctrl+Shift+T : دوباره باز کردن تب بسته شده. کاری همانند راست کلیک کردن در بالای پنجره مرورگر و انتخاب گزینه Reopen closed tab.
Ctrl+T : باز کردن تب جدید.
Ctrl+N : باز کردن پنجره مرورگر جدید.
Alt+F4 : بستن پنجره جاری (حاوی تمامی تب ها). این میانبر در تمامی اپلیکیشن ها کاربرد دارد.
کاربردهای موس روی تب ها
وسط کلیک روی تب : بستن تب.
وسط کلیک یا Ctrl+چپ کلیک : انجام این کار بر روی یک لینک، باعث باز شدن آن درون یک تب جدید در پس زمینه می شود. اما شما در تب جاری باقی مانده و به تب جدید منتقل نمی شوید.
Shift+چپ کلیک : باز کردن لینک در پنجره جدید مرورگر.
Ctrl+Shift+چپ کلیک : باز کردن لینک در تب جدید و انتقال شما به آن تب. مانند اینکه روی لینک راست کلیک کرده و عبارت Open Link in New Tab را انتخاب کنید.
هدایت و ناوبری
Backspace یا Alt+مکان نمای چپ : برگشت به صفحه قبل.
Alt+مکان نمای راست یا Shift+Backspace : رفتن به صفحه بعدی.
F5 : بارگذاری دوباره صفحه

Ctrl+F5 : بارگذاری صفحه و حذف کش . با این کار کل محتوای سایت از ابتدا دانلود می شود.
Escape : توقف انجام کار.
Alt+Home : باز کردن هوم پیج پیش تعریف شده مرورگر.



زوم
Ctrl و + یا Ctrl+حرکت رو به جلو چرخک وسط موس : زوم کردن
Ctrl و - یا Ctrl+حرکت رو به عقب چرخک وسط موس : برگشت زوم و کوچک کردن صفحه
Ctrl+0 : بازگشت زوم به سطح پیش فرض صفحه.
F11 : حالت نمایش تمام صفحه.



اسکرول کردن
Space یا Page Down : اسکرول فریم به فریم رو به پایین.
Shift+Space یا Page Down : اسکرول فریم به فریم رو به بالا.
Home : پریدن به بالای صفحه.
End : پریدن به پایین صفحه.
کلیک وسط موس روی صفحه : اسکرول با حرکت موس.



آدرس بار

Ctrl+L
یا Ctrl+D یا F6 : تمرکز روی آدرس بار و انتقال مکان نما به آن، لذا شما می توانید تایپ را شروع کنید.
Ctrl+Enter : اضافه کردن پیشوند www. و پسوند .com به متن درون آدرس بار و سپس بارگذاری سایتی با آن آدرس. برای مثال اگر شما در آدرس بار تنها عبارت google را تایپ کرده و Ctrl+Enter را بزنید، سایت www.google.com باز می شود.
Alt+Enter : آدرس سایتی را که درون آدرس بار تایپ کرده اید، درون یک تب جدید باز می کند.
جستجو
Ctrl+K یا Ctrl+E : تمرکز روی باکس جستجوی مرورگر. در صورتی مرورگر باکس جستجوی اختصاصی جداگانه نداشته باشد، این کار مکان نما را به آدرس بار منتقل می کند. توجه داشته باشید در اینترنت اکسپلورر Ctrl+K پاسخگو نیست و باید از Ctrl+E استفاده کنید.
Alt+Enter : نتیجه جستجوی تایپ شده درون کادر جستجو را در تب جدیدی نمایش خواهد داد.
Ctrl+F یا F3 : کادر جستجوی درون متنی مرورگر را باز می کند تا به جستجوی عبارتی خاص در همان تب جاری بپردازید.
Ctrl+G
یا F3 : با استفاده از کادر جستجوی درون متنی مرورگر، درون همان تب جاری به دنبال نتایج بعدی مرتبط با عبارت جستجو می گردد.
Ctrl+Shift+G
یا Shift+F3 : به دنبال نتایج قبلی مرتبط با عبارت جستجو می گردد.



تاریخچه و بوک مارک ها
Ctrl+H : باز کردن صفحه تاریخچه وبگردی یا browsing history
Ctrl+J : باز کردن صفحه تاریخچه دانلود یا download history
Ctrl+D : اضافه کردن وب سایت حاضر به لیست بوک مارک ها
Ctrl+Shift+Del : باز کردن پنجره پاکسازی تاریخچه وبگردی



دیگر کارکردها
Ctrl+P : چاپ صفحه جاری
Ctrl+S : ذخیره صفحه جاری روی کامپیوتر
Ctrl+O : باز کردن یک فایل از روی کامپیوتر
Ctrl+U : باز کردن پنجره نمایش سورس کد صفحه جاری. البته این قابلیت در IE کار نمی کند.
F12 : باز کردن Developer Tools. البته در فایرفاکس نیازمند نصب افزونه فایرباگ است.



منبع:پرشین استار

فیزیک کوانتوم و حقایق شگفت انگیزش

فیزیک بدون شک علمی شگفت انگیز است. ذراتی که وجود ندارند در احتمالات به حساب می آیند، و زمان متناسب با سرعت حرکت شیء تغییر می کند. نشریه تلگراف، 10پدیده عجیب از این عجایب در علم فیزیک را با کمک تعدادی از کاربران توئیتر و کیهان شناسی به نام «مارکوس چاون» ارائه کرده است که در ادامه از نظرتان می گذرد.

علم فیزیک کوانتم و حقایق شگفت انگیزش

خورشید می توانست از موز ساخته شده باشد

خورشید بسیار پرحرارت است زیرا وزن چند میلیارد میلیارد میلیارد تنی آن گرانش عظیمی به وجود می آورد که در نتیجه هسته ستاره را تحت فشاری غیرقابل تصور گذاشته و در نتیجه فشار بالاحرارت فوق العاده تولید می کند. در صورتی که به جای گاز هیدروژن از میلیاردها میلیارد میلیارد تن موز استفاده می شد نیز همان میزان فشار و در نتیجه همان مقدار حرارت در خورشید به وجود می آمد. با این حال با افزایش حرارت، اتم ها با بخش های مختلف ساختار ستاره یی برخورد کرده و انرژی اتمی را به وجود می آورند که در اینجا تفاوت میان حضور هیدروژن و موز در ساختار خورشید آشکار خواهد شد.

 

 

 

تمام ماده یی که نسل بشر را به وجود آورده است در یک حبه قند جا می گیرد

در اتم ها، 9999999999999/99 درصد فضا، خالی است و به همین دلیل در صورتی که تمامی اتم ها را به گونه یی به هم بفشاریم که فضای خالی میان آنها از بین برود، یک قاشق چایخوری یا حجمی برابر یک حبه قند از این ماده حدود پنج میلیارد تن وزن خواهد داشت: وزنی 10 برابر مجموع وزن تمامی انسان هایی که در حال حاضر در جهان حضور دارند. این در واقع همان پدیده یی است که در ستاره های نوترونی رخ می دهد و وزن آنها را تا حد غیرقابل باوری افزایش می دهد.

 

آینده می تواند گذشته را تغییر دهد

شگفتی جهان کوانتوم به اثبات رسیده است. آزمایش دو جداره که نور را در دو حالت موج و ذره به اثبات می رساند به اندازه کافی عجیب و غیرقابل تصور است به خصوص زمانی که اعلام شود مشاهده نور می تواند آن را از موج به ذره یا برعکس تبدیل کند. اما پدیده های عجیب تر این جهان پس از آزمایش «جان ویلر» فیزیکدان در سال 1978 خود را نمایان کرد. آزمایش وی نشان داد مشاهده یک ذره در زمان حاضر می تواند سرنوشت ذره مشابه دیگری در گذشته را متحول سازد. طبق آزمایش دو جداره در صورتی که هر یک از پرتوهای نوری خارج شده از یکی از شکاف های صفحه آزمایش را مشاهده کنید، در واقع پرتو را مجبور کرده اید خصوصیات ذره یی به خود بگیرد و اگر به هدف برخورد پرتو چشم بدوزید خصوصیت موج گونه به پرتو نور بخشیده اید. اما در صورتی که پس از عبور پرتو نور از شکاف به مسیری که از آن ناشی شده است، چشم بدوزید آنگاه است که پرتو نور می تواند در هر دوحالت شکل بگیرد. به بیانی دیگر زمان حال بر گذشته پرتو نوری تاثیر گذاشته است. این آزمایش در آزمایشگاه تنها چند صد هزارم ثانیه به طول می انجامد، اما در مشاهده نورهای ناشی از ستاره های دوردست نیز صدق می کند. در واقع مشاهده اکنون ستاره های دوردست می تواند گذشته چند هزار یا میلیون ساله آنها را تغییر دهد.

علم فیزیک کوانتم و حقایق شگفت انگیزش

تقریباً همه جهان گم شده است

می توان به جرات گفت حدود 100 میلیارد کهکشان در جهان هستی وجود دارد که هر یک از آنها از 10 میلیون تا 10 تریلیون ستاره را در خود گنجانده اند. خورشید زمین در مقایسه با این ستاره ها یکی از کوچک ترین و ضعیف ترین ستاره ها به شمار می رود و حتی می توان نام کوتوله زردرنگ را روی آن گذاشت. در واقع در جهان هستی مقادیر ترسناک و عظیمی از ماده مرئی وجود دارد که انسان تنها قادر به مشاهده دو درصد از آن است. وجود این مقدار ماده به دلیل نیروی گرانش آنها پیش بینی می شود و ماده تاریک نیز که مقدار آن شش برابر جرم ماده مرئی تخمین زده می شود بخش نامرئی جهان را تشکیل داده است. به گزارش مهر به نقل از منابع علمی جهان وجود انرژی تاریک به عنوان بخشی دیگر از جهان که در واقع مابقی جهان را تشکیل داده است، موضوع را پیچیده تر خواهد کرد. این نوع انرژی با گسترش سریع جهان در ارتباط است و به همراه ماده تاریک همچنان ناشناخته باقی مانده است.

 

جسم می تواند سریع تر از نور حرکت کند نور نیز همیشه بسیار سریع حرکت نمی کند

علم فیزیک کوانتم و حقایق شگفت انگیزش

سرعت نور در خلا300 هزار کیلومتر بر ساعت است با این حال نور همیشه در خلاحرکت نمی کند. برای مثال نور در آب با سرعتی یک سوم سرعت گفته شده حرکت می کند. در واکنش های اتمی برخی از ذرات به سرعت های بسیار بالایی دست پیدا می کنند که بخشی از سرعت نور است و در صورتی که از میان رابطی که سرعت نور را خواهد کاست عبور کنند، در واقع می توانند سریع تر از نور حرکت کنند. چنین پدیده یی درخششی آبی رنگ از خود به وجود می آورد که به «تشعشعات شرنکوف» شهرت دارد و با بمب های صوتی قابل مقایسه است. کمترین سرعتی که تاکنون برای نور به ثبت رسیده است 17 متر بر ثانیه یا 61 کیلومتر بر ساعت بوده که به واسطه عبور از میان روبیدیوم منجمد با حرارتی برابر صفر مطلق ایجاد شده است. این ماده در این حرارت در حالتی به نام چگالش «بوز- اینشتین» قرار دارد.

 

سیاهچاله ها سیاه نیستند

علم فیزیک کوانتم و حقایق شگفت انگیزش

به طور حتم سیاهچاله ها بسیار تاریکند اما سیاه نیستند، زیرا این پدیده ها درخشان بوده و به آرامی نور خود را در تمامی طیف های نوری از جمله نور مرئی به اطراف منتشر می کنند. این تشعشعات که «تشعشعات هاوکینگ» نام دارد نور خود و جرم سیاهچاله ها را به تدریج کاهش داده و با از دست دادن منبع جرم سیاهچاله ها تبخیر می شوند. به گزارش مهر به نقل از منابع علمی جهان، سیاهچاله های کوچک در مقایسه با جرم شان و نسبت به سیاهچاله های بزرگ تر با سرعتی بالاتر از خود نور منتشر می کنند و بر همین اساس در صورتی که برخورددهنده بزرگ هادرون براساس برخی نظریه ها از خود میکروسیاهچاله هایی تولید کند، آنها به سرعت تبخیر خواهند شد و دانشمندان پس از آن قادر خواهند بود بقایای تابش های آنها را مشاهده کنند.

 

تعداد نامحدودی نویسنده مطلب را نوشته و تعداد نامحدودی خواننده آن را می خوانند

براساس مدل های استاندارد کیهان شناسی جهان مرئی با تمامی میلیاردها کهکشان و تریلیون تریلیون ستاره هایش تنها یکی از بی نهایت جهان هایی است که مانند حباب های صابون در یک اسفنج در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. به دلیل بی نهایت بودن آنها می توان هر تاریخچه ممکنی را برایشان در نظر گرفت. اما تعداد تاریخچه های ممکن برای این جهان ها متناهی است زیرا تعداد محدودی پدیده و تعداد محدودی نتیجه در بر داشته اند. تعداد این پدیده ها بسیار زیاد اما متناهی است، پس همین پدیده عینی و کنونی که نویسنده این مطلب نوشته و شما آن را می خوانید، باید بی نهایت بار در زمان رخ داده باشد. شگفت انگیزتر از آن این است که بدانیم نزدیک ترین همتای ما در چه فاصله یی از ما قرار گرفته است. این فاصله عددی برابر 10 به توان 10 به توان 28 متر تخمین زده شده است که در صورت علاقه مندی به محاسبه آن می توانید از عدد یک و 10 میلیارد میلیاردمیلیارد صفر در برابر آن استفاده کنید.

 

تصور بنیادین از جهان مسوول گذشته، حال و آینده آن نیست

براساس نظریه نسبیت خاص چیزی به نام اکنون، گذشته یا آینده وجود ندارد و قالب های زمانی به یکدیگر وابسته اند زیرا همه هستی در سرعتی برابر در حرکت است. درصورتی که انسان با سرعتی کاملاً متفاوت در حرکت بود شاهد پیر شدن زودهنگام یکی از نزدیکان یا دیر پیر شدن وی نسبت به دیگران می بود.

 

ذره می تواند به صورت آنی روی ذره یی در آن طرف جهان تاثیر بگذارد

علم فیزیک کوانتم و حقایق شگفت انگیزش

زمانی که یک الکترون با همتای ضدماده خود یا پوزیترون روبه رو می شود، هر دو در درخشش کوچکی از انرژی خنثی شده و دو فوتون از این برخورد متولد می شود. ذرات زیراتمی مانند فوتون ها یا کوارک ها یک ویژگی به نام اسپین دارند که به مفهوم چرخش است. این ذرات در واقع حرکت چرخشی ندارند، اما به گونه یی رفتار می کنند که انگار در حال چرخشند. جهت اسپین فوتون ها در زمان تولد در برابر یکدیگر است و در نتیجه خنثی می شوند. با توجه به رفتارهای غیرقابل پیش بینی کوانتومی، گفتن اینکه کدام فوتون در مسیر چپ گرد و کدام یک در مسیر راست گرد حرکت خواهد داشت، غیرممکن است و در واقع تا زمانی که یکی از آنها مشاهده نشود، هر دو در هر دو جهت حرکت خواهند داشت اما به محض اینکه یکی از آنها مشاهده شود جهت راست یا چپ گرد را به خود گرفته و به هر جهتی که حرکت کند، همتایش در مسیر متضاد آن حرکت خواهد کرد. این واقعیتی است که در آزمایش ها به اثبات رسیده است.

 

هرچه سریع تر حرکت کنید سنگین تر می شوید

علم فیزیک کوانتم و حقایق شگفت انگیزش

در صورتی که بسیار سریع بدوید به صورت لحظه یی و نه دائم، سنگین وزن خواهید شد. سرعت نور مرز سرعت در جهان است در این صورت زمانی که جسمی با سرعتی نزدیک به نور در حرکت است و شما به آن نیرویی وارد کنید، به سرعت آن نخواهید افزود بلکه تنها به آن انرژی اضافی وارد کرده اید که این انرژی باید در جایی قرار بگیرد. بهترین مکان برای قرارگیری این انرژی جرم جسم است. براساس قانون نسبیت جرم و انرژی با یکدیگر برابرند پس هر چه انرژی وارد شده بیشتر باشد، جرم افزایش پیدا خواهد کرد. البته این افزایش وزن در انسان قابل چشم پوشی بوده و در عین حال غیرقابل انکار است.

هشـدارهای امنیـتی برای مقابـله با کلاهبـرداران اینتـرنتی

فضای مجازی نیز مانند فضای واقعی، آدم ها و شگردهای خاص خودش را دارد، این فضا همان قدر که با ابزارهایش به آسان تر انجام شدن کارها کمک می کند، با همین ابزارها نیز می تواند باعث شود عده ای در این فضا کلاهبرداری با شیوه های جدید انجام دهند و ما را در دام بیندازند! این چیزی است که خواه ناخواه در دنیا وجود دارد، اما فایده های فضای مجازی آنقدر زیاد است که نمی توانیم حتی با وجود خطر کلاهبرداری در این فضا از آن صرف نظر کنیم. پس هر کدام از ما باید برای مراقبت از خود شیوه های این افراد را تا حدودی بشناسیم تا در دام آنها گرفتار نشویم. اولین کاری که یک کلاهبردار اینترنتی انجام می دهد، جلب اعتماد است. او سعی می کند طوری برخورد یا شرایط را مهیا کند که شما به او اطمینان کنید و مطابق نقشه او پیش بروید. حتما قبل از روشن کردن رایانه خود و اتصال به اینترنت این نکات را به یاد داشته باشید: 1. معمولا کلاهبرداری ها با تماس کلاهبردار آغاز می شود، مثلا برای شما ایمیل یا پیامک می فرستند یا حتی ممکن است به شما زنگ بزنند. در این موارد فرد با جعل یا شبیه سازی اطلاعات خود از ایمیلی که متعلق به او نیست یا آدرس های بسیار مشابه استفاده می کند و از شما درخواست هایی مانند واریز پول به یک شماره حساب یا دادن شماره کارت بانکی یا رمز حساب یا اطلاعات مشابهی را می نمایند. در این موارد حتما شما مجدد با اطلاعاتی که خودتان دارید با تماس گیرنده ارتباط برقرار کنید و هویت تماس گیرنده را بررسی کنید و به یاد داشته باشید بانک ها و شرکت های معتبر از ایمیل های عمومی مانند yahoo و gmail برای ارسال ایمیل استفاده نمی کنند. شماره های موبایل اعتباری و در بعضی مواقع ایرانسل نیز معمولا نشانه خوبی نیستند. 2. مواظب آدرس های مشابه باشید، بسیاری از کلاهبرداری ها، با استفاده از آدرس های بسیار مشابه آدرس های اصلی انجام می شود. پس حتما آدرس سایت هایی را که در آنها اطلاعات وارد می کنید، با دقت بررسی کنید مخصوصا اگر لینک آنها را با ایمیل برای شما فرستاده اند. 3. گول ایمیل هایی که ادعا می کنند شما برنده جایزه شده اید و برای دریافت جایزه خود باید مبلغی را به شماره حسابی واریز کنید را نخورید. 4. اگر شما با کسانی کار می کنید و آنها از طریق ایمیل برای شما فاکتورهایشان را ارسال می کنند، بسیار در معرض خطر هستید! حتما اطلاعات حساب فروشنده را هر بار با او از طریق دیگری غیر از ایمیل هم کنترل کنید. 5. هیچ فایلی را از ایمیل بدون داشتن یک آنتی ویروس مطمئن و به روز شده دریافت نکنید، زیرا بسیاری از کلاهبردارها، با جعل ایمیل های دوستان شما یا با عنوان هایی بسیار فریب دهنده، فایلی را برای شما می فرستند و از شما می خواهند آن را اجرا کنید. با اجرا کردن این برنامه ها، رایانه شما کاملا در دستان کلاهبردارها خواهد بود و به این روش شما همه اطلاعات شخصی خود را تقدیم کلاهبرداران خواهید کرد. 6. اگر مجبور شدید در مکان های عمومی یا کافی نت ها به اینترنت متصل شوید، اگر امکانش را دارید حتما از لپ تاپ خودتان استفاده کنید، رایانه ای که متعلق به شما نیست، ممکن است تمام فعالیت های شما را ذخیره کند و در اختیار دیگران قرار دهد. 7. اگر لپ تاپ، رایانه یا حتی گوشی موبایل کارکرده خریده اید، حتما قبل از شروع به استفاده از آن، تمام درایوهای آن را فرمت کنید و برنامه ها را از نو روی آن نصب کنید و اگر امکانش را دارد، تنظیمات آن را به حالت پیش فرض اولیه برگردانید. شاید این کار در ابتدا کمی زمانبر باشد، اما به دردسرهایی که در آینده ممکن است ایجاد کند، می ارزد. 8. اگر از فروشگاه های اینترنتی خرید می کنید، مطمئن شوید که پشت این فروشگاه شخصی وجود دارد، از قسمت "تماس با ما" فروشگاه ها، شماره تلفن آنها را بردارید و با آنها تماس بگیرید، در هنگام خرید به این فکر کنید که اگر کالا دیر به دست شما رسید، اگر کالای رسیده معیوب بود یا اگر پس از خرید نیاز به استفاده از گارانتی و تعمیر داشت، چه باید بکنید؟ این سوال ها را از فروشنده بپرسید و پس از اطمینان خرید کنید. 9. اطلاعات کارت های بانکی خود را در هیچ سایتی به غیر از سایت اصلی بانک های کشور وارد نکنید. هیچ فروشنده ای اجازه ندارد اطلاعات کارت شما را داشته باشد. همچنین مطمئن شوید سایتی که در آن اطلاعات را وارد می کنید سایت بانک باشد و نه سایتی که شبیه سایت اصلی شبیه سازی شده است. 10. اگر با لحاظ تمام جوانب باز هم گرفتار کلاهبرداری اینترنتی شدید، با پلیس تماس بگیرید. پلیس فتا رسته ای از نیروی انتظامی است که تخصص آنها جرایم رایانه ای است. هنگام پرداخت الکترونیک مراقب هکرها باشید! سارقان نوین یا همان هکرها، یک سایت که از نظر ظاهری کاملا مشابه سایت های بانکهاست طراحی کرده و ضمن فریب افراد اطلاعاتشان را سرقت میکنند و به طبع آن حساب فریب خوردگان خالی می شود. به دو تصویر زیر دقت کنید کاملا مشابه می باشد و کمتر کسی می تواند حدس بزند که یکی از آنها توسط سارقات طراحی شده. تصویر اول متعلق به دروازه پرداخت بانک ملت می باشد و تصویر دوم توسط یک هکر حرفه ای و با هدف سرقت اطلاعات بانکی طراحی شده است. تصویر درگاه بانک ملت سایت طراحی شده توسط یک هکر که به بهانه فروش دیش ماهواره اطلاعات بانکی افراد را سرقت می کرد! به تشابه دو تصویر زیر نیز دقت کنید. به قدری ماهرانه طراحی شده که کمتر کسی تصور می کند که یکی از آنها هیچ ارتباطی به بانک پاسارگاد ندارد و تنها اطلاعات شما را به دست هکرها می دهد. دروازه پرداخت بانک پاسارگاد این سایت فیشینگ به بهانه فروش کارت شارژ به سرقت اطلاعات می پرداخته است پس از اینکه فریب خوردگان کلیه اطلاعات خودشان را تقدیم سارق می کردند بدون اینکه شارژی دریافت کنند با پیغام زیر روبرو می شدند. لازم نیست بترسید. هکر ها هر چقدر هم بامهارت باشند بازهم تشخیص سایت های تقلبی چندان دشوار نیست کافی است آدرس پرداخت الکترونیک بانک خود را به درستی بشناسید. چراکه هیچ هکری نمی تواند آن را سرقت نماید. آدرس صحیح دروازه های پرداخت بانک ها از این قرار است: آدرس پرداخت اینترنتی بانک سامان: sb24.com آدرس پرداخت اینترنتی بانک پارسیان: pec24.com آدرس پرداخت اینترنتی بانک پاسارگاد: BankPasargad.com آدرس پرداخت اینترنتی بانک ملت: bankmellat.ir آدرس پرداخت اینترنتی بانک سینا: esinabank.com آدرس پرداخت اینترنتی بانک ملی: bankmelli-iran.com در بعضی از درگاه های بانکها، به این نکته اشاره می شود که افراد قبل از واریز به آدرس صحیح دروازه بانک توجه نمایند. راه دیگر تشخیص سایت های فیشینگ هم در قسمت URL سایت کاملا واضح است. حتما دقت داشته باشید که در کنار آدرس سایت عبارت https ذکر شده باشد. کارشناسان وجود علامت قفل مانند در کنار صفحات آدرس اینترنتی را هم در تشخیص اعتبار سایت موثر می دانند. پس تنها در صورتی که به این دونکته ساده (آدرس پرداخت الکترونیک بانک و درج https در آدرس سایت دقت کنید) با خیالی راحت می توانید از یک خرید اینترنتی لذت ببرید. منبع:پرشین استار