آموزش و تولید محتوای الکترونیکی دروس

دنیای پیرامون ما (فیزیک)

آموزش و تولید محتوای الکترونیکی دروس

دنیای پیرامون ما (فیزیک)

گردشی تصویری در زیباترین کتابخانه‌های جهان

شاید در نگاه اول به نظر برسد که کتابخانه، حداقل در شکل  سنتی و معمول خود، در مقابله با کتاب‌های دیجیتال و کتابخوان‌ها، مبارزه را باخته و عقب نشینی کرده است، اما نمی‌توان منکر نقش مهم و ارزشمند آنها در شکل گیری جریان‌های متعدد روشنفکری و عقلانیت در جوامع بشری شد. نقشی تحسین برانگیز که به نوعی سرنوشت بشر را تحت‌الشعاع خود قرار داده و به این سادگی فراموش شدنی نیست.

بی‌شک در مورد کتاب و کتابخانه رمز و رازی نهفته وجود دارد، چیزی که هنوز هم انسان را وسوسه می‌کند اندکی از دنیای دیجیتال و فناوری فاصله گرفته و در محیطی سنتی و به شکلی شاید قدیمی، فرهنگ کتاب و کتابخوانی را ارج نهد. حقیقتاً چه چیزی می‌تواند جایگزین احساس قشنگ نشستن روی نیمکت‌های چوبی رنگ و رو رفته، قدم زدن در میان قفسه‌های مملو از کتاب و زیر رو کردن آنها در جستجوی عنوان مورد علاقه و حتی رایحه‌ی خاص و فراموش نشدنی کتب قدیمی و ورق‌های فرسوده و غبار گرفته‌ی آنها شود. باید پذیرفت که دنیای کتاب‌های دیجیتال، دنیایی سرد، خاکستری و بیروح است، دنیایی که در آن از شیطنت خبری نیست.

alt

در این میان باید اقرار کرد بسیاری از کتابخانه‌ها در سرتاسر جهان، به چیزی فراتر از محیط معمول خود بدل شده و به لطف هنر معماری، نقاشی و طراحی، به آثاری فاخر و ارزشمند تبدیل شده‌اند. جایی که واسطه‌ی ویژگی‌های زیبایی شناختی، این سازه  بیش از هر چیز به موزه‌ای برای نگهداری و نمایش هنر در شکل اصیل و تحسین برانگیز خود تبدیل شده است. به علاوه در این میان کتابخانه‌هایی هم هستند که به نگهداری از نسخ خطی، کتاب‌های کمیاب یا نایاب می‌پردازند. در واقع شاید بتوان گفت بخشی از هویت و فرهنگ ملّتی را در خود جای داده و به حفظ و حراست آن مشغولند، چیزی که ارزش آنها را به مراتب بالاتر برده است.

به هر صورت، واقعیت این است که هنوز هم دوست داریم گاهی در میان ورق‌های نقاشی شده‌ی کتاب‌های دوران کودکی، یا ادبیات کهن ملل به شکلی سنتی به گشت و گذار بپردازیم. کاغذ را زیر انگشتان‌مان حس کرده و نوشته‌های چاپی را با حرص و ولع مرور کنیم. نوستالژی شیرینی که هنوز هم بسیاری آرزوی تجربه کردنش را دارند. در این مطلب قصد داریم سری به زیباترین و باشکوه‌ترین کتابخانه‌های جهان زده و دست کم از قاب تصویر، شکوه و عظمت آنها را تحسین کنیم.

  ادامه مطلب ...

کشف راز کائنات در ۱۷۵ متری زیرِ زمین

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

در مرکز تحقیقات سرن اروپا ۵ سال پیش انفجار بزرگ شبیه‌سازی شد. کمی بعد با کمک "برخورددهنده‌ی بزرگ هادرونی" یکی از اجزای اساسی سازنده جهان کشف شد؛ ذره هیگز. پژوهش‌ها برای آشکار کردن ذره‌ها به منظور تایید آن‌ها، ادامه دارد.
روز ۳۰ مارس سال ۲۰۱۰ دانشمندان فیزیک اتمی در شتاب‌دهنده‌ی بزرگ هادرونی LHC سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای، یک انفجار انجام دادند. منتقدان پروژه انفجار بزرگ‌ تلاش کردند پیش از ادامه تحقیقات، از راه‌های قانونی جلوی این پژوهش‌ها را بگیرند. تلاشی بی‌نتیجه. پژوهش‌ها ادامه یافت.

 

ادامه مطلب ...

نیم عمر


هسته‌های ناپایدار یا پرتوزا با گسیل پرتو به هسته‌های پایدار تبدیل می‌شوند. پرتوزایی بعضی هسته‌ها سریع و بعضی دیگر کند صورت می‌گیرد که تفاوت بین هسته‌ها از این باب را با نیم عمر نشان می‌دهند.

   ادامه مطلب ...

بیست اتومبیلی که تاریخ را تغییر دادند

اتومبیل‌ها از زمانی که به تولید انبوه رسیدند به بخش جدانشدنیِ زندگی انسان‌ها تبدیل شدند. علاقه برخی به اتومبیل وصف‌ناشدنی است. اما تولید تعدادی از اتومبیل‌ها باعث تغییراتی در نسل‌های بعدی اتومبیل‌ها شد. در ادامه ایمیل با بیست خودرویی که جهان را تغییر دادند آشنا خواهید شد. 
 


لند روور دیفندر با آن می‌شد همه جا رفت
گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org
Land Rover Defender


اگر سوار این خودرو شوید، احساس راحتی کامل خواهید داشت. در زمین‌های ناهموار مزرعه، جنگل یا مناطق ییلاقی اصلا اذیت نخواهید شد. حتی می‌توانید پرنده یا شکار خود را در عقب این لندروور بیندازید. طراحی و ساخت این خودرو به شکلی بود که بتوان مانند یک "چکمه" در میان گل‌ولای حرکت کند. 
 

  ادامه مطلب ...