آموزش و تولید محتوای الکترونیکی دروس

دنیای پیرامون ما (فیزیک)

آموزش و تولید محتوای الکترونیکی دروس

دنیای پیرامون ما (فیزیک)

تصویر یک شراره ی خورشیدی که به سمت زمین در حرکت است

 

شراره ی خورشیدی از انفجار بزرگ در اتمسفر خورشید به وجود می‌آید که به موجب آن انرژی فوق‌العاده زیادی تولید می‌شود. سه شنبه هفته ی گذشته ناسا تصویری از یک شراره ی خورشیدی را که از خورشید جدا شده و همچنان به سمت زمین در حال حرکت است، به دست آورد.

ناسا با دقت شراره خورشیدی را که سه شنبه ۱۲ جولای آغاز شده زیر نظر دارد و حالا ویدئو و عکس‌های حیرت‌آوری از این شراره که به سمت زمین حرکت می‌کند را منتشر نموده است.

شراره ی خورشیدی از انفجار بزرگ در اتمسفر خورشید بوجود می‌آید و باعث آزاد شدن انرژی در حد ۶ ضربدر ۱۰ به‌ توان ۲۵ ژول می‌شود. (که در حدود یک ششم انرژی خروجی از سطح خورشید در هر دقیقه‌ است.)

این پدیده در سایر ستارگان هم دیده می‌شود که به آن‌ها نیز شراره ی ستاره‌ای گفته می‌شود. شراره ی خورشیدی کلیهٔ لایه‌ های سطح خورشید شامل شیدسپهر، تاج خورشیدی و فام‌سپهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث گرم شدن پلاسما تا چندین میلیون درجهٔ کلوین می‌شود. همچنین باعث سرعت یافتن الکترون‌ و پروتون‌ها و یون‌های سنگین تا نزدیکی سرعت نور می‌شود. شراره‌ها انرژی خود را از آزاذسازی انرژی مغناطیسی ذخیره شده در تاج خورشیدی بدست می‌آورند.

جای ترس و نگرانی بابت این خانه تکانی خورشیدی نیست. با وجود آن که این شراره از درجه X1.4 است که آن را به سختی در محدوده «شدید» قرار می‌دهند، اما انتظار می‌رود هیچ آسیبی به تجهیزات الکترونیکی موجود در مدار زمین و یا اینجا روی خود زمین وارد نشود.

با این حال ممکن است امشب نورهای عجیب و غریبی در شمال و جنوب مشاهده کنیم. پس اگر در شمال نیویورک، شیکاگو، سان فرانسیسکو، بارسلون و یا پاریس (تقریبا روی عرض جغرافیایی ۴۰ درجه شمالی) هستید، شاید بد نباشد که به خارج از شهر بروید و آسمان شب را نظاره کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد